Marokko, deel 1, laatste poging - Reisverslag uit Hassilabied, Marokko van Hennie Brons - WaarBenJij.nu Marokko, deel 1, laatste poging - Reisverslag uit Hassilabied, Marokko van Hennie Brons - WaarBenJij.nu

Marokko, deel 1, laatste poging

Door: S&H

Blijf op de hoogte en volg Hennie

26 Juli 2014 | Marokko, Hassilabied

Onze hele vakantie loopt in de soep! Lisette is haar hoed vergeten!! Daar is nu alle kleding op afgestemd.
Over soep gesproken....er staan een hoop Marokkaanse vrouwen in de rij. Mevrouw, wat slim van u, heerlijk zo'n laken, 't kan nogal koud zijn In het vliegtuig. Kun je zo in slapen. Waar heeft uw doek gekocht? Bij de boershka? De za(ha)ra?
Ik voel me nu al een buitenstaander.
Zo heerlijk zitten in het comfortabele Ryan air toestel. Je hoeft verder niks zelf te doen...correctie, je KAN niks zelf doen. Stoelen kunnen niet eens naar achteren. Heerlijk! Ahhh slecht weer op komst, dat betekent dat de kist, alle kanten op wappert! Ik voel me na 10 minuten al aardig ingeburgerd. Hoorde dat maroks geen deo mogen gebruiken tijdens ramadan...nou, die van mij is ook uitgewerkt!!! Die van de lidl, werkt ook lidl! "This is youl captain spekail throug you", galmt er door de luidspreker, het geluidsniveau stand moskee! Zo dat wekt vertrouwen. De een zegt, de reisduur is 3,5 uur, de ander 4,5 dussss...
Netjes opgehaald en komen we aan in een nogal decadente riad. We worden voorzien van artistiek ingeschonken thee. (Vanaf een meter boven het kopje met een prachtig boogje) Slapen als een roosje. Voortreffelijk ontbijt en nu lekker de stad verkennen.

Hoofdstuk twee
( Lisette gaat op wintersport)
Zoals altijd zit ik te wachten tot set klaar is. Ja hoor, daar is ze....maar Lisette....neeh, huh, serieus? ze kan zo op expeditie naar de noordpool. De vrouwen in burka die kregen het er zelfs warm van! Dat meen je niet. "Zou het te warm zijn?" Legging, jurkje, vestje, sjaal...."toch maar iets anders aandoen...?" Nog ff wachten voor me dus...
Nou, daar gaan we dan. Ik doe de deur dicht, straatje naar links, naar rechts..."ik moet plassuh". We gaan weer terug, alle tijd. Het is toch vakantie....

We slenteren door Marrakech.
"Hey set, wat heb jij aan je arm hangen?" Voor ze het wist had een vrouw haar arm beetgepakt en vol gekliederd met henna!
Oké, beter opletten hier dus! Die zooi krijg je er ook niet zomaar af! Nou das lekker dan.
Ook werden we door een Marrok gewezen op de mogelijkheid een leerlooierij te bezoeken... Om onze ouders gerust te stellen, hebben we ons niet een half uur door achteraf straatjes laten loodsen, waar geen toerist meer te bekennen was, hebben we van tevoren een prijs afgesproken, zodat we daarna niet door 3 mannen vriendelijk doch dringend verzocht werden een enorm bedrag te betalen en hadden we heel goed opgelet zodat we de weg terug ook weer wisten.....toch?!

Auto ophalen....
Er staat een taxi op ons te wachten. Hier moeten we naartoe, wijs ik de weg. Hij weet niet wat ik bedoel. Terug naar onze riad, die begrijpt er ook niks van. Ook met mijn navigatie dan. Hup, gas erop! Maar hij wil maar niet gaan. Nou, doe niet zo moeilijk! Begin het nu echt zat te worden na een kwartier! Tour??? Nee, wij gaan niet op tour, auto ophalen, vroem, vroem, snap e voux? Ik tour! Kut, dit is geen taxi....hotel heeft ons met twee andere gasten door elkaar gehaald!! Haha.
Zo, nu zitten we in zo'n gele bolide. De chauffeur lacht zijn tweetandig gebit blood als hij de navigatie op mijn telefoon ziet.
Dat kende hij nog niet.

budget....Well...dat is dan ook echt budget( zie foto) alles is nog donker, ruit van de winkel met een enorme ster erin. Hier kan het echt nie zijn! Als we hier al een auto kunnen regelen is ie van Fred flinstone geweest! Nou, wachten maar of ie open gaat. Ik ben er niet gerust op.

Uiteindelijk komt het allemaal goed en krijgen we onze glimmende zwarte bolide. Set, hebben we alles? Koffers, check, camera, check, paspoort, check, koekjestrommel? Huh, koekjestrommel? Ja, koekjestrommel!! Liefje, daar zitten we in

We zijn al snel Marrakech uit, rijden al zigzaggend de bergen in en al zigzaggend er weer uit. Het hoge Atlasgebergte is prachtig! Turn left here! Nee, joh, echt niet! Turn around! Nee, joh, echt niet! Er is hier helemaal niks....of zouden die twee steentjes betekenen dat we daar tussendoor moeten? Yup.
Ok, deze weg is alleen begaanbaar met een Parijs-Dakar rally jeep!! We rammelen als twee koekjes, in onze Fred flinstone mobile, door de koektrommel. Lisette heeft het zo benauwd als onze schitterende zwarte bolide 90 graden overhelt naar rechts dat ze maar even uitstapt. Ik manoeuvreer de auto als een volleerd coureur, met het zweet overal wat jullie niet willen weten, van de helling.
Is het nog ver, hoe ver is het nog, zijn we er al, is het nog ver? Vraag ik om de minuut, er lijkt geen eind aan te komen!!!!!! Halloooohhh...recht, niks, links, niks...hmmm. Jaah. Daarachter, boven de walm van de grond zien we iets, is het een oase? Een fata morgana? Nee, een geasfalteerde weg!!!! Gr@#% Die er volgens tom tom niet was!!! Toch blij dat we er zijn, hebben we er s'avonds heerlijk om gelachen, in onze berber guesthouse.
Het is trouwens heerlijk dat ze hier vaak drie talen spreken!!! Berbers, Arabisch en Frans. Jammer alleen...wij NIET. Das dus handen en voeten werk, maar de mensen hier zijn super vriendelijk!

'S ochtends vertrekken we vroeg voor de extreme hitte en bezoeken de kasbah. Dat is waar Berbers vroeger woonden en dit dorp is nu gebruikt voor heel veel films, zoals gladiator, jewel of the nile en game of thrones.

Vandaag een kort ritje richting ons volgende optrekje. Als ik het nog eens bekijk heeft het meer weg van een paleisje. Een super groot terrein met een enorme moestuin, zwembad, dakterras en super mooie kamers. We worden zoals bijna al gewoonlijk, verwelkomt met heerlijke thee en dadels.
Willen jullie ook lunchen?
Nou heerlijk, maar geef die tajine maar aan Nadine!
Die dingen zijn niet te kachelen.
Tuurlijk heeft hij dat niet verstaan en krijgen weer zo'n stoofpotje. Nou 2 hapjes dan.....hmm, nou, ohhh, wouw, deze is heerlijk. Met een verrukkelijke salade uit eigen moestuin zitten we hier echt te genieten. Daarna geeft hij een rondleiding door de tuin...courgette, augergine, tomaat, verschillende meloenen etc.... Stop maar, ik ben verkocht. Hoe laat is het avond eten? Tajine graag!

Oh jongens, ik heb er de kracht niet meer voor! Met gierende banden weg hier! Het eten is hier veuls te lekker! 'S ochtends krijgen we van allerlei lekkere dingen voorgeschoteld. Pfff, ik kan niet meer. Komt de vrouw des huizes ook nog aangelopen met heerlijk ruikende bladerdeeg hapjes... Ohhh neee. Zoals ik al zij, met gillende banden, dus weg hier!

Weet je, jongens en meisjes, wij hebben al zoveel gereisd, dat wij de klappen van de zweep wel kennen zo'n beetje. Regel 1; ga niet in de felle zo'n op het heetst van de dag!
Vraag 1: waarom staan we dan in godsnaam om 12 uur weg te smelten op een berg zonder schaduw??!! Als de stoom uit onze oren is en we om ons heenkijken, zien we hoe prachtig het hier is!

Als een vrouw bij de drie dolle dwaze dagen van de bijenkorf, rennen we naar beneden voor een duik in het zwembad....ahhhhh, das lekker.

Hier komen we twee mensen tegen die net van de Sahara vandaan komen. Oh, daar gaan wij morgen naar toe? Hoe is het daar? "Bloody hot" (zijn Engelsen)! Daar? Het is hier 41gr. !!!! "PLOP" hoor ik achter me, er valt een mus van het dak!
Dus nog 1 keer, hoor...niet hier, maar daaro is het hot hot hot. Dussss....

Ik ben erg verbaasd over hoe schoon Marokko is en hoe weinig beestjes er zijn. Heel weinig kalkelalken bijvoorbeeld. We worden er helemaal tranquilo van! Tot dat....ik in mijn ooghoek....iets zie wegkruipen....onder het bed...iets Zwarts'....het is een SCHORPIOEN!!!! Whattttt the f....!
Als ik iets later had gekeken, had ie onder het bed gezeten en waten we zo gaan slapen! Relaxed idee hoor!
Gelukkig is de conciërge minder onder de indruk en heeft hem zo naar buiten.
Voor ons heeft het iets meer om handen.

Ik stel een nieuw regime in! Het vreemdelingen legioen, Lisette & Hennie.
Korporaal Lisette eerste klas, geef acht!

Appel, Inspectie!
Klamboe opgehangen, gecheckt onder het bed? Doucheputje afgedekt, toiletbril dicht! Tassen nagekeken?
Uur later liggen we stuiterend van de adrenaline in bed.

Het enige voordeel is dat set ochtends al klaar buitenstond voor ik wakker was

• 26 Juli 2014 - 15:57

Anneke:

Het is weer een lachwekkend verhaal hahaha.... leuk geschreven! Wat de schorpioen betreft iets minder BRR... ooomijn god ik had geen oog dicht gedaan ik spap dat Set vroeg op was!!!
    Wat mij verbaast is dat jullie het zo schoon vinden ik kan me herrinneren dat ik het maar een vieze benden vond in die dorpjes,.. als ik ergens naar binnen ging om te plassen kwam ik kokhalzend naar buiten met de tranen over mijn wangen zooo smerig! Maar idd het land qua natuur is prachtig! Wens jullie heel veel reis plezier!

Dikke knuffel Xx

• 26 Juli 2014 - 17:53

Ineke:

zoals altijd weer genoten van je reisverslag!

• 27 Juli 2014 - 09:51

Maarten Verhaegh:

Super leuk verhaal weer,ik zie de beelden zo voor me ,en geniet ze !

• 27 Juli 2014 - 10:12

Franca:

Begrijp dat je meerdere keren hebt geprobeerd je verhaal te plaatsen. Zo heb ik ook al een reactie geplaatst maar zie deze niet terug bij de overige reacties; dan maar weer opnieuw proberen!
    Ik heb genoten van je reisverslag maar voor mij is het een veel te warm land hoor! Als ik je verhaal lees krijg ik het al warm, laat staan als ik er echt zou zijn. Ik kijk wel naar de foto's als jullie terug zijn.
    Lisette blij dat ze niet op haar slippers de woestijn in hoeft en lopen de gympen zonder blaren te krijgen? Jammer dat het niet lukte om te facetimen maar blijf proberen.
    We kijken nu al weer uit naar jullie volgende gebeurtenissen. Veel plezier saampjes.

Liefs en knuffel.

• 28 Juli 2014 - 15:43

Sjoerd:

Hennn!

Zand tussen de teentjes en zweet in de na....lekker hoor!
    Leuk verslag! Hoe is het met jou henna tattoo dan?
    Als ik jou was zou ik een nep schorpioen kopen voor thuis....altijd op tijd gegarandeerd!

ps....
    "Ik ben erg verbaasd over hoe schoon Marokko is en hoe weinig beestjes er zijn. Heel weinig kalkelalken bijvoorbeeld"...je weet toch waar ze uithangen ;-)